42 de primari buzoieni, între care 3 liberali iar restul de 39 de la PSD, cer ca fosta prefectă Carmen Ichim să fie păstrată în funcție.

Primarii cărora li s-a alăturat  și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, au semnat un memoriu către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prin care îi solicită acestuia păstrarea în funcție a prefectului Carmen Ichim.

Pe lista primarilor care cer ca Ichim să fie menținută prefect se află și primarii PNL din Puiești, Florin Leaua,  Brădeanu, Costel Nicolae și Mihai Cristian de la Tisău.

Primarii PNL și-au argumentat solicitarea, spunând că Ichim nu trebuie schimbată de la Prefectură pentru că:  „în cei doi ani de mandat, a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulți ani, legate de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situații de urgență.
” Nivelul de implicare și expertiză a fost determinant pentru soluționarea acestor probleme.”. În memoriul primarilor se mai arată că ”doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism și celeritate în toate circumstanțele, fără a ține cont de partidul din care aleșii locali au făcut parte.”, se arată în memoriul transmis către Ministrul Afacerilor Interne.
Memoriul semnat de 42 de primari și de vicepreședintele Consiliului Județean nu a fost însă luat în seamă, dat fiind că prefectul a fost demis. Gestul primarilor din Buzău reprezintă însă o premieră pentru mediul politico-administrativ autohton.
Articolul precedentBuzoianul Gabriel-Ioan Avrămescu, noul prefect al județului Galați
Articolul următorDaniela Oloș, o actriță din Buzău care promitea mult, în stare critică în urma unui accident ciudat