Buzoianul Gabriel-Ioan Avramescu este, de miercuri, prefect al judetului Galati.

Urmare deciziei luate in sedinta de Guvern din 10 decembrie, fostul director general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Galati este noul reprezentant al Guvernului in teritoriu, prin detasare, in conditiile legii.

El se inscrie pe lista alaturi de alti 12 inalti functionari publici investiti in functia de prefect in tot atatea alte judete ale tarii si ii succede in functie lui Dorin Otrocol (PSD), a carui iesire la pensie era iminenta.

Noul prefect de Galati, Gabriel-Ioan Avramescu, are 40 de ani si este de profesie jurist. Inainte de a ajunge prefect, el a activat in Prefectura Buzau si apoi la Ministerul Integrarii Europene si la Ministerul de Interne, iar in ANAF s-a angajat in 2013.

La Galati a ajuns in 2016, prin transfer, fiind numit director servicii interne la DGRFP Galati, dupa care a ajuns director in cadrul ANAF Bucuresti (ca sef al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne).

Din iulie 2019 a fost numit director general al Directiei Regionale a Finantelor Publice Galati, punand capat unei perioade destul de framantate, dominata de interimate la conducerea institutiei.

Articolul precedentUn nou cutremur s-a înregistrat, joi dimineața, în judeţul Buzău
Articolul următor42 de primari buzoieni, între care 3 liberali, cer ca fosta prefectă Carmen Ichim să fie păstrată în funcție