Crucea Roşie a început vineri o campanie prin care 1.300 de familii în dificultate vor primi alimente de bază înainte de Crăciun.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei, „Cutia cu Bucurie”, ce conţine alimente de bază greu perisabile, va fi distribuită de voluntarii Crucii Roşii până pe 15 decembrie la familii nevoiaşe din 26 de judeţe: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Fiecare pachet conţine făină, mălai, ulei, orez, bulion, griş, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, biscuiţi, conserve de fructe, ce asigură necesarul de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni.

Familiile din comunităţile vulnerabile, şi aşa greu încercate de lipsuri materiale, trec în această perioadă de pandemie prin cele mai dificile momente. Aceste familii se luptă tot mai mult cu sărăcia, iar asigurarea hranei zilnice a devenit cea mai mare provocare pentru ei„, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

„Cutia cu Bucurie” este o nouă campanie umanitară realizată de Crucea Roşie Română şi Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAu început plățile pentru microgranturile acordate IMM-urilor afectate de pandemie
Articolul următorGuvernul a majorat la 800 de lei ajutorul pentru încălzirea locuințelor