Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, a anunțat la întâlnirea pe care a avut-o cu oamenii de afaceri din județul Brăila, că microgranturile acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) care nu dețineau salariați la data de 31.12.2019, precum și granturile pentru capitalul de lucru ajung în conturile firmelor în aceste zile. 

Prin acest program, IMM-urile care nu aveau angajați la finalul lui 2019, primesc câte 2.000 de euro, dacă au fost afectate de criza sanitară. Avem aprobate 22.000 de dosare, din cele 29.000 depuse, iar banii au ajuns deja în bănci și vor intra în conturile firmelor. Până la finalul anului, se vor face toate plățile și ne gândim deja să mai deschidem încă un program similar, pentru cei care nu au fost eligibili, dar au resimțit efectele pandemiei. O a doua veste bună este că și granturile pentru capitalul de lucru, acordate tot IMM-urilor, au început să fie plătite către cele 17.860 de firme care s-au înscris în al doilea program și sunt eligibile. Banii pot fi folosiți pentru plata taxelor, a furnizorilor, a chiriilor sau pentru investiții”, a precizat Liviu Rogojinaru. 

Articolul precedent77 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Buzău
Articolul următor1300 de familii în dificultate din 26 de județe ale țării vor primi „Curia cu Bucurie” cu alimente de bază