Unele instituții școlare din Buzău își așteaptă elevii fără apă și cu latrine în curte

Situatie neschimbata, fata de anii trecuti,  in ceea ce priveste conditiile in care trebuie sa invete multi dintre scolarii buzoieni. Zeci de scoli din judet sunt departe de a oferi elevilor conditii propice, cu doar cateva zile inainte de inceperea anului scolar.

Cele mai frecvente probleme pentru care instituțiile de învățămînt nu au reușit să obțină autorizația de funcționare sunt lipsa apei potabile și  grupuri sanitare improprii, cele mai multe aflate în afara clădirilor. De asemenea, multe dintre școli desfășoară, zilele acestea, lucrări de reabilitare a clădirilor, dar pe care nu vor reuși să le finalizeze pînă la începerea anului școlar. În aceste cazuri, elevii vor fi mutați în alte unități de învățămînt sau chiar în căminele culturale din comunele unde sunt înregistrate aceste probleme. Doar 468 de școli, din cele 517, au obținut autorizație de funcționare.

Dacă problemele grave de igienă nu erau de-ajuns, sunt, încă, școli care nu au obținut autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mai mult, există la nivel de județ instituții  ale căror conduceri nici măcar nu au întocmit documentația anti-incendiu.

Majoritatea școlilor care nu îndeplinesc condițiile de autorizare ființează în mediul rural

Articolul precedentPlanuri mari pentru Complexul Marghiloman. Buzăul va avea centru de echitație
Articolul următorÎncă un sens giratoriu, în Buzău