Vreme neobişnuit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. La mijlocul săptămânii sunt aşteptate valori termice de 20 de grade Celsius în sud-estul ţării, însă de joi vremea se strică iar. Ploile şi ninsorile apar din nou în România, aduse de un ciclon care loveşte ţara noastră.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie, cu maxime cuprinse în general între 7 şi 17 grade şi minime între 0 şi 9 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul şi nordul ţării, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab.
 În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile sud-estice. În Bucureşti se anunţă timp frumos. Vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.
Miercuri, vremea de primăvară continuă să ne suprindă. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii februarie, îndeosebi în sudul şi estul ţării, unde valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua anterioară. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade.
În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente şi va ploua, iar cantităţile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare, iar ploi slabe se vor semnala izolat. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi temporar, în cursul zilei, şi în celelalte regiuni.
Şi în Capitală, valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. Joi, temperaturile scad şi apar precipitaţiile. Conform meteorologilor, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în toată ţara, mai accentuat în vest, centru şi nord. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii.
La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele joase de relief la început va ploua, dar mai ales spre seară şi noaptea, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova, mixte în Banat şi Crişana, predominant ploaie în Oltenia şi Muntenia şi numai ploi în Dobrogea. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zona montană.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade. Şi la Bucureşti se răceşte, dar dar vremea va fi totuşi mai caldă decât în mod obişnuit. Cerul va avea înnorări şi trecător va ploua slab, cu precădere în cursul zilei. Vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.
Articolul precedentBuzoianca transportată ieri la Matei Balș nu este infectată cu virusul Covid-19
Articolul următorPacienta care a panicat medicii de la UPU are gripă de tip A