Premierul Viorica Dancila a ajuns in zonele afectate de inundatii in judetul Buzau

Viorica Dăncilă a ajuns luni in localitatea Cănești, pentru a găsi impreuna cu autoritatile locale soluții la problemele apărute ca urmare a calamităților naturale din ultimele zile. Dancila a fost insotita ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, și ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Facem o misiune de evaluare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, vrem să vedem de ce au nevoie autorităţile locale, vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să poată să aibă un ajutor imediat. Noi sperăm ca să avem până joi toate evaluările din toate judeţele, din toate localităţile care au fost afectate, iar în şedinţa de Guvern de joi să aprobăm deja ajutorul pe care oamenii îl aşteaptă de la noi”, a declarat Dăncilă.

De asemenea, premierul Dancila a felicitat MAI, IGSU şi autorităţile care au acţionat până în prezent în localităţile afectate de inundaţii.

„Vrem să vorbim și cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente în acest moment. Știm că până acum s-a acționat bine, vreau să îi felicit pe toţi cei implicaţi, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile locale şi judeţene. (…) Pentru noi primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc și acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunităţile care au avut de suferit”, a declarat Viorica Dăncilă.

Articolul precedentAparat RMN nou, la Spitalul Județean Buzău
Articolul următorModificări importante în traseele Trans-Buz