Viorel Ștefu și-a dat demisia din partid și din funcția de președintele organizației municipale Pro România. Acesta a transmis un comunicat de presa prin care isi explica gestul

„Vreau să vă informez că astăzi am demisionat din calitatea de membru al partidului politic PRO România și președinte al organizației municipale, alături de alți 7 vicepreședinți.

În ultimul an și 3 luni, am trecut prin 2 bătălii electorale, am coordonat activitatea și campania organizației municipale, obținând un procent de 12% la europarlamentare, probabil cel mai bun rezultat obținut vreodată la Buzău de un partid format de numai 6 luni.

Doresc să vă mulțumesc pentru încrederea acordată și mulțumesc și foștilor colegi din organizația municipală alături de care am muncit și obținut aceste rezultate frumoase.

Așa cum am spus mereu, nu am intrat în politică pentru funcții sau salarii, ci pentru a putea face o schimbare reală a modului în care se face politică, a modului în care se administrează instituțiile publice și a modului în care sunt reprezentate interesele cetățenilor.

În continuare consider că Buzăul merită și trebuie să se dezvolte mult mai rapid, să țină pasul cu evoluțiile din societățile occidentale, iar nevoile reale ale buzoienilor să constituie prioritatea oricărei conduceri politice.

Proiecte precum:
► creșterea siguranței și ordinii publice prin profesionalizarea și dotarea Poliției Locale
► revitalizarea cartierelor buzoiene (unde trăiesc aproximativ 75% dintre cetățeni) prin cea mai mare reabilitare de după 1989, de la spații verzi și trotuare, la îmbunătățirea eficienței termice a clădirilor și la descentralizarea oportunităților culturale, astfel încât fiecare locuitor al acestor zone să poată avea o viață mai bună
► eliminarea piedicilor puse cetățenilor și comercianților de o administrație greoaie prin digitalizarea totală a serviciilor sale
► reducerea poluării prin tranziționarea întregii administrații pe energie regenerabilă și implementarea unui „Masterplan verde” la scară largă pentru Buzău
sunt doar câteva direcții din viziunea pe care o am pentru municipiu, iar având în vedere contextul politic actual din cadrul partidului, mă văd pus în imposibilitatea de a le putea promova și implementa în modul și ritmul de care cred că Buzăul are nevoie.

Pentru că încrederea dumneavoastră mă responsabilizează, îmi doresc să rămân în continuare implicat și preocupat de problemele cu care ne confruntăm cu toții în Buzău, și voi analiza în perioada următoare care este modul cel mai potrivit de a îmi continua această activitate.”, se arată în comunicatul de presă remis de Viorel Ștefu.

Articolul precedentAlertă în supermarket-uri! Ministrul Sănătății, ședință de urgență cu șefii marilor magazine
Articolul următorBuzoianca transportată ieri la Matei Balș nu este infectată cu virusul Covid-19