Ocupantele locurilor 5 și șase după 13 etape s-au întâlnit sâmbătă după amiază la Râmnicu Sărat. După ce în meciul tur, la Ianca, Viitoril Ianca și CSM Rm. Sărat au terminat la egalitate, în meciul de sâmbătă seara echipa din Ianca și-a adjudecat toate cele 3 puncte, cu o victorie cu 2-1 (1-0). Ambele goluri ale celor de la Viitorul Ianca au fost marcate de Laurențiu Iorga. Acesta a ratat însă și o lovitură de la 11 metri, la scorul de 2-1. 

Viitorul Ianca a avut o primă ocazie de a deschide scorul în minutul 8. Paul Ioan a trimis o pasă lungă, la întâlnire, pentru Iorga, acesta a preluat mingea dar a fost blocat de portarul Mihăescu. Minge a ajuns la Coman, care a șutat în picioarele portarului și mingea a ieșit în corner. Lovitura de la colț a fost executată de Irimia la prima bară, Dima a reluat defectuos, mingea a ajuns la Iorga, care din 7 metri a trimis peste poartă. În minutul 15, la o acțiune cursivă a celor de la Ianca, Marius Coman a trimis cu capul din 9 metri, puțin peste poarta gazdelor. În minutul 16, Iorga a executat un corner de pe dreapta și Dima a reluat din 8 metri pe lângă poartă.

În minutul 27, Coteț a aruncat de la margine pentru Paul Ioan, acesta a centrat la prima bară, baboi a respins până la marginea careului de unde a preluat Laurențiu Iorga, care l-a driblat pe Bălan și a șutat pe jos, în colțul din dreapta portarului Mihăescu, 0-1!

În minutul 44 Iorga a executat un corner de pe dreapta, iar Dima a reluat cu capul peste poartă și scorul la pauză a rămas 0-1.

În minutul 49 Crăciun a șutat într-un adversar, mingea a ajuns la Iorga, care din 8 metri a șutat la colțul scurt, dar portarul gazdelor a respins cu piciorul.

În minutul 60, Cazan a centrat de pe dreapta, Cîmpeanu a reluat cu capul, minge a ajuns la Ignat, la bara din dreapta, dar Stroe a ieșit și l-a blocat pe jucătorul gazdelor.

În minutul 62, în urma unui corner al gazdelor, Stroe a respins, și Ianca a declanșat un contraatac. Alin radu i-a pasat în adâncime lui Laurențiu Iorga, care a preluat mingea la 40 de metri de poarta adversă, a pătruns spre poarta gazdelor și i-au driblat pe Zaplaic și Pleșoiu, apoi și pe portarul Mihăescu și a trimis în poarta goală de la 2 metri, 0-2.

În minutul 65 Cazan i-a pasat în dreapta lui Ignat, acesta a încercat să intre înspre centru și a căzut în careu, de lângă Crăciun. Florin Cazan a executat în dreapta, Stroe a ghicit colțul, dar nu a putut para șutul, 1-2.

În minutul 68 gazdele au o acțiune periculoasă, dar șutul lui Ignat de la 22 de metri s-a dus mult pe lângă poarta lui Stroe. În minutul 69 Tigoianu a primit o minge în careu, dar a fost deposedat de Preda, care a trimis în corner. beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta.

În minutul 84 Cîmpeanu a primit o minge în interiorul careului, dar șutul din colțul careului de 6 metri, pe colțul lung, a trecut pe lângă bara din stânga portarului Mădălin Stroe. În minutul 85 Alin Radu a centrat de pe dreapta, mingea a fost preluată de Crăciun, iar acesta a fost faultat în careu de Oprea. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Iorga, dar portarul Mihăescu a ghicit șutul și a respins cu mâna în lateral.

În minutul 87 Cazan a șutat din interiorul careului, dar mingea a trecut peste poarta apărată de Stroe. În minutul 90+1, gazdele au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta. În locului unei centrări într-un careu supraaglomerat Bălan a ales să șuteze direct pe poartă, la colțul scurt, dar Stroe a fost pe fază și a reținut.

Toate eforturile gazdelor de a egala au fost sortite eșecului și în celelalte 3 minute suplimentare, astfel că Viitorul Ianca a plecat de la Râmnic cu toate cele 3 puncte.

CSM Rm. Sărat: Mihăescu – Pleșoiu, Baboi, Oprea, Bălan, Ignat, Ceaușel, Pescaru, Zaplaic, Tigoianu, Pașa. Au mai jucat: Fl.Cazan, Calotă, Cîmpeanu, Constantinescu. 

Viitorul Ianca: Stroe – Colniceanu, Preda, Dima, Coteț – Irimia (min. 88 Ad. Postolea), P. Ioan (min. 46 Alin Radu), A. Crăciun, C. Chivu – L. Iorga (min. 90 Necoară), M. Coman.

Viitorul Ianca a rămas pe locul 6, cu 22 de puncte, la 4 puncte de CSM Focșani, ocupanta locului 3. CSM Rm. Sărat a rămas pe locul 5, cu 23 de puncte. 

Sursa: Realitatea de Braila