Pompierii buzoieni sunt în alertă după ce în această seară au fost anunțate două incendii de vegetație uscată, unul pe raza localității Luciu, iar celălalt pe raza localității Heliade Rădulescu. Vântul puternic face dificile intervențiile, iar focul se extinde rapid, însă nu prezintă pericol pentru gospodăriile populației din zonă. 

Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Luciu, anunțat la ora 19:51. Arde stuf și vegetație uscata, în jurul unui lac, pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare. La misiunea de stingere a incendiului participă Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, forțele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. La fața locului se afla și primarul comunei. La locul intervenției se deplasează si SVSU Pogoanele cu o Autospeciala. Sunt mai multe focare și se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare.

De asemenea se intervine la un alt incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Heliade Rădulescu, pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Intervine Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat cu o ASAS.

Niciunul dintre incendii nu pun în pericol locuințele din zonele unde se manifesta.

Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifesta pe raza județului, anunțat astăzi prin cod galben de către ANM (Atentionare Cod Galben14.01/16:30-22:00 intensif temporare ale vantului cu rafale de 55-65 km/h, in jud Buzău.)

ImagineImagine


Sursa: Realitatea de Buzau