Bannere pro-referendum reclamate drept ilegale, mutate în alte zone ale oraşului înainte de soluţionarea reclamaţiei depuse la Biroul Electoral

Reprezentanţii USR au reclamat prezenţa unor materiale electorale referitoare la referendum considerate neconforme. Bannerele reclamate au fost date jos de pe stâlpi în cursul zilei de joi, 4 octombrie. Înainte ca Biroul Electoral Judeţean să ia o decizie privind legalitatea acestora. Oficialii USR anunţă că afişele au reapărut în alte puncte din oraş în cursul zilei de vineri.

Nicio instituiţie nu îşi asumă bannerele care îi îndemană pe buzoieni să voteze „Da” la referendumul de sâmbăta şi duminică

În ultimele zile, pe principalele artere ale municipiului Buzău au putut fi zărite bannere prin care cetăţenii erau îndemnaţi să meargă la urne şi chiar să voteze „Da” la referendumul din acest weekend, pentru susţinerea familiei tradiţionale şi interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Chiar înainte ca Biroul Electoral Judeţean Buzău să ia o decizie privind legalitatea amplasării bannerelor în mai multe zone din oraş, angajaţii SC Urbis Serv au trecut la demontarea lor.

 

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean au declarat, azi, ca toate sesizarile primite, in legatura cu referendumul, au fost solutionate.

Articolul precedentReferendum, prima zi. La ora 7.00 s-au deschis secțiile de vot
Articolul următorReferendum 2018 Prezență firavă a buzoienilor, la urne