În județul Buzău, secţiile de votare s-au deschis sâmbătă, la ora 7.00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi la urne, până la ora 21.00, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu ‘Da’ sau ‘Nu’ la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente scrie agerpres.ro

Prima raportare a prezenţei la vot este programată la ora 11.30 pentru datele colectate până la ora 10.00.

Secţiile de vot se vor închide sâmbătă, la ora 21.00, iar procesul electoral va continua duminică, începând cu ora 7.00.

Totodată, sâmbătă seara, la plecarea din localul de vot, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare trebuie să sigileze toate căile de intrare (uşi şi ferestre) în localul de vot cu benzi de hârtie, pe care să aplice în prealabil ştampila de control, pe care apoi le semnează, prevede aceeaşi hotărâre BEC.

Articolul precedent2000 de elevi mai puțini în școlile de județul Buzău
Articolul următorVideo Bannere pro-referendum, reclamate drept ilegale