Sentinţă în dosarul „Maternitatea”: Victor Mocanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi fost senator PSD Victor Mocanu scapă de închisoare, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât suspendarea pedepsei cu executare decise la prima instanţă, în dosarul Maternitatea. Completul de cinci judecători a admis apelul lui Victor Mocanu, dând o sentinţă de 3 ani şi jumătate cu suspendare, cu o perioadă de încercare de şase ani şi şase luni, pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Şi fostul director tehnic al Consiliului Judeţean, Constantin Lungu, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de şase ani.

Sentinţe cu suspendare au fost date şi pentru doi dintre responsabilii firmei de la care a fost închiriată aparatură medicală pentru inaugurarea formală a Maternităţii de pe strada Victoriei. Decizia în acest proces este definitivă.

Reamintim că, în acest dosar, procurorii anticorupţie au trimis în judecată inculpaţii pentru că, în vara anului 2012, în campania electorală pentru alegerile locale, au inaugurat Maternitatea prin închirierea ilegală de aparatură medicală, fără ca unitatea medicală să fie funcţionala

Articolul precedentTrei noi cazuri de pestă porcină africană, confirmate la Buzău
Articolul următorMii de spectatori, la show-ul aerian de la Boboc