Varianta de ocolire Est a Municipiului Buzău, proiect curajos dar realizabil, spun autoritățile

Proiectul Centurii de Est a Buzăului pare să prindă contur. Joi, în plenul Parlamentului, s-a votat un amendament la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019.  Prin cele două noi aliniate introduse la articolul 39, Ministerul Transporturilor va prelua de la autoritățile publice locale documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiție „Varianta de ocolire Est Municipiul Buzău” şi va demara demersurile privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și în baza acesteia va efectua procedurile necesare pentru implementare.
Deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu spune că proiectul va contribui semnificativ la decongestionarea traficului în zona municipiului Buzău.
„Observăm constant probleme în preluarea fluxului auto în zona Buzăului. După reabilitarea podului de la Mărăcineni și a podului de la Vadu Pașii, care se va finaliza curând, apare necesitatea unei rute ocolitoare între cele două puncte care să ajute la desfășurarea fluentă a circulației auto. Am considerat că preluarea obiectivului de investiții de către Ministerul Transporturilor va asigura posibilitatea de finanțare a centurii ocolitoare de la bugetul de stat și va degreva autoritățile locale de aceste cheluieli. La depunerea amendamentului am avut în vedere nevoia buzoienilor de a reduce timpii de deplasare, impactul pozitiv asupra economiei locale și regionale pe care l-ar avea varianta de ocolire și dorința de a asigura tuturor celor care tranzitează zona condiții de trafic decente”, a spus Sebastian Radu.
Amendamentul a fost susținut în plenul Parlamentului de întreaga echipă a PSD Buzău.
„Această variantă de ocolire vine ca o continuare firească a proiectului pe care l-am susținut în calitate de vicepremier prin care a fost reabilitat podul Mărăcineni, principala legătură a Munteniei cu Moldova. Podul de la Mărăcineni de pe DN2-E85 nu poate prelua întregul trafic auto, ceea ce duce la întârzieri pentru toți cei care îl tranzitează atât în interes personal cât și în interes de serviciu. Este, astfel, ușor de înțeles că varianta de ocolire Est a Municipiului Buzău va avea și o importanță strategică pentru dezvoltarea regiunilor pe care le conexează și apreciez implicarea colegilor mei în adoptarea acestuia „, a pus pe această temă pe FB, deputatul Marcel Ciolacu.
Articolul precedentÎncă o scădere a numărului de clase la nivelul județului Buzău
Articolul următorPlângere la Parchet pentru comiterea infracțiunii de răspândire a bolilor la animale