Municipalitatea buzoiană a decis să reabiliteze podul rutier din bariera Brăilei, zona Marghiloman

Municipalitatea buzoiană a decis să reabiliteze podul rutier din bariera Brăilei, asta după ce, în ultimii ani, s-a degradat tot mai mult. Construit în 1970, podul nu a beneficiat de nicio reparație capitală, devenind un pericol pentru siguranța traficului.

Din podul rutier care face legătura între Bulevardul Republicii și strada Horticolei au început să se desprindă bucăți de beton. Câteva fotografii apărute de curând în mediul online le dau frisoane participanților la trafic și pietonilor care trec zilnic prin zonă. Crăpăturile vizibile apărute în beton și rugina de pe elementele metalice i-au făcut pe unii cetățeni să se adreseze conducerii Pirmăriei.

Problema este în atenția autorităților locale de mai mult timp, însă abia anul acesta a fost luată decizia unei intervenții rapide, care să înlăture starea de pericol. Soluția, reparația capitală a podului rămas neconsolidat vreme de aproapte o jumătate de secol.

n perioada imediat următoare va fi demarat un studiu care să releve gradul de degradare a structurii de rezistență  și a căii de rulare, după care la pod se va interveni cu lucrări urgente de reabilitare.

De menționat că podul de la Marghiloman a fost construit în 1970, iar de atunci nu a beneficiat niciodată de reparații capitale. El deservește traficul auto și pietonal în zona Barierei Brăilei.

Articolul precedentGrăsimi hidrogenate, în loc de lapte, în cofetăriile și patiseriile din Buzău
Articolul următorGloria, în sferturile Cupei României