Mai mulţi elevi de Hasdeu, dornici să îmbrăţişeze o carieră în Justiţie, vor avea sprijinul Asociaţiei “Alexandru Marghiloman”. Ei vor fi implicaţi în diverse activităţi derulate şi cu ajutorul Baroului Buzău. Strănepoata fostului premier Alexandru Marghiloman a venit azi la Buzău, pentru a semna un protocol de colaboare.

Sala de festivităţi a Vilei Albatros din complexul Marghiloman a fost gazda semnării protocolului de colaborare. Din partea fundaţiei Alexandru Marghiloman, a fost prezentă chiar strănepoata fostului premier al României, Irina Vlăduca-Marghiloman.

Preşedintele Asociaţiei “Alexandru Marghiloman” a lansat ideea de a oferi la un moment dat burse la Sorbona, universitate absolvită de omul politic născut la Buzău.

Hasdeul a fost ales ca partener datorită faptului că mulţi dintre elevii colegiului aleg Dreptul.

În semn de mulţumire, conducerea Colegiului i-a oferit strănepoatei lui Alexandru Marghiloman o medalie aniversară şi insigna Hasdeului. Parte a protocolului, Baroul Buzău are o colaborare de mai mulţi ani cu cea mai titrată unitate de învăţământ din judeţ.

După semnarea protocolului, mai mulţi studenţi la drept, absolvenţi de Hasdeu, şi alţi tineri implicaţi în acţiuni de voluntariat au primit diplome de performanţă.

La evenimentul de azi a fost prezent şi tatăl Teodorei Tudose, absolventă de Hasdeu, apoi studentă eminentă la Drept, decedată în februarie 2017, din cauza unei afecţiuni rare. Familia Tudose a oferit recompense în bani tinerilor premiaţi astăzi.

Şi o absolventă de Hasdeu, ajunsă avocat în Capitală, le-a vorbit elevilor despre importanţa studiului şi a reuşitei în carieră.

Anul trecut, 24 de absolvenţi de la Colegiul Naţional B.P.Hasdeu au fost admişi la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Articolul precedentSe schimbă tot mobilierul saloanelor din Spitalul Județean
Articolul următorMînă criminală în cazul focarului de PPA ?