Autoritățile buzoiene înaintează ipoteza unei mîini criminale, în cazul  virusului pestei porcine de la Vadu Pașii

Focarele se extind cu repreziciune în județul Buzău, dar asta nu împiedică autoritățile să cerceteze, în paralel, modul în care a ajuns virusul pestei porcine africane în comuna Vadu Pașii, poate cel mai grav afectată de virus.

Deși caută acul în carul cu fân, autoritățile buzoiene vor neapărat să afle cine este persoana care a adus cu sine virusul pestei porcine în Vadu Pașii. Pentru că indiciile arată către o „mână criminală”, prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, a cerut directorului executiv adjunct al DSVSA și comandatului Poliției județene ca, până la sfârșitul săptămânii, să fie finalizate documentarea. Rezultatele ar urma să fie prezentate într-un raport amănunțit.

În pofida măsurilor pe care autoritățile susțin că le-au luat, pesta porcină africană continuă să se extindă. Șase focare de PPA sunt active în prezent în trei sate ale comunei Vadu Pașii, toate deschise de la începutul acestui an, primul fiind în localitatea Focșănei, în gospodăria unui asistent ­ve­terinar.

De atunci, cazurile de îmbolnăvire s-au înmulțit îngrijorător, ultimul fiind confirmat sâmbătă, în satul Scurtești, într-o gospodărie particulară.

Articolul precedentUrmașa lui Marghiloman, protocol în interesul elevilor buzoieni
Articolul următorAcoperișul Pieței Centrale va fi modernizat