Primele doze, care sunt destinate vaccinării personalului medical din Spitalul Municipal Rm. Sărat, spital COVID, și din Spitalul Județan de Urgență Buzău, spital suport, ar putea ajunge pe 30 decembrie ori la începutul anului viitor, dacă apar sincope în furnizare.

La nivelul județului Buzău au fost stabilite 5 centre pentru vaccinarea personalului medical în unități sanitare: Spitalul Județean de Urgentă Buzău, Spitalul Municipiului Râmnicu Sărat, Spitalul Nehoiu, Spitalul Smeeni, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranta Săpoca.

Pe lângă centrele de vaccinare care vor funcționa în spitale, urmează a fi funcționale alte 18 centre amenajate în 12 localități ale județului. De asemenea, campania de vaccinare se va desfășura și în centre sociale, acestea fiind denumite tot centre de vaccinare. Primii buzoieni care vor fi vaccinaţi împotriva virusului sunt cei are lucrează în sistemul medical public şi privat, urmat de personalul care deserveşte activităţi critice, de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educaţie, alimentaţie sau energie.

Grupele de risc, vârstnici şi persoane cu boli cronice, acolo unde s-a constatat că sunt comorbidităţi la COVID-19 , vor beneficia cu prioritate de vaccin.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBărbat de 90 de ani mort în casă în urma unui incendiu în propria locuință
Articolul următorDe la 1 Ianuarie se vor scumpi facturile la electricitate. Ce solutii recomanda Ministrul Energiei