Un incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni, în localitatea buzoiană Gherăseni, s-a soldat cu moartea unui bătrân, în vârstă de 90 de ani. Pompierii au ajuns în jurul orei trei la intervenţie, cu două autospeciale cu apă şi spumă, însă pentru proprietarul locuinţei a fost prea târziu.

Incendiul a fost anunţat la ISU Buzău prin numărul unic de urgenţă 112 de către vecini ai bătrânului care locuia singur. Pompierii au intervenit la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cu o ambulanţă SMURD. 

”Când au sosit pompierii la faţa locului, arderea era generalizată la întreaga locuinţă, pe o suprefață în jur de 60 metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, lt. Vasile Prahoveanu.

O parte din acoperiş se prăbuşise, motiv pentru care pompierii n-au mai putut să mai intre imediat după bătrân. Ei au trebuit să stingă o parte din incendiu şi după aceea să intre după victima. În interiorul locuinţei a fost surprins de flăcări proprietarul ei, un bărbat de 90 de ani.

Cauza incendiului a fost o defecţiune la instalaţia de încălzire a locuinţei, cel mai probabil la coşul de fum. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAmendată pentru că își transporta soțul în portbagaj
Articolul următorUnde și când vor începe vaccinările în județul Buzău