Nicio noutate, în ceea ce privește stațiunile românești pe care le aleg buzoienii, pentru a-și petrece vacanța de iarnă. În topul preferințelor se situează și anul acesta zonele din Maramureș, Bucovina și Valea Oltului. Hotelierii din zonele mai sus amintite au anunțat, deja, un grad de ocupare aproape de 100 %, așa că un sejur rezervat în ultima clipăpoate costa la fel ca unul petrecut într-o destinație exotică a lumii.

În ceea ce privește vacanțele petrecute în țări străine, mulți buzoienii s-au interesat și au rezervat locuri în stațiunile de ski de la sud de Dunăre, precum Bansko, un resort mult mai convenabil la preț decât cele românești de pe Valea Prahovei. Locații din Grecia și Cipru au fost, de asemenea, foarte solicitate. Ca o surpriză, Thailanda este revelația anului, cum a fost, de altfel, și la Târgul de Turism de la București. Prețurile modice practicate de hotelierii din sud-estul Asiei și plajele perfecte au făcut din Thailanda una dintre cele mai solicitate destinații.

În ceea ce privește afluxul turiștilor români în străinătate, se înregistrează același trend crescător. Operatorii din țări precum Tunisia, Mala, Grecia, Bulgaria sau Italia și-au făcut deja un obicei din a contacta artiști români, pentru programele de revelion organizate în diferite hoteluri.

Pe lângă Turcia, Bulgaria, Grecia și Thailanda,  destinațiile cele mai căutate au fost în Spania, Italia și Dubai.

Articolul precedentCuloar favorabil în cupă, pentru HC Buzău
Articolul următorOctogenar pe jumătate ars, transportat cu elicopterul la București