Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 6 situații. În cazul a 3 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce. În cazul altor 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.

Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,23mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 29 de ani, din Bisoca, acesta fiind depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

Polițiștii rutieri au mai întocmit în acest weekend alte 7 dosare penale pentru infracțiunile de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, pentru conducere pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată, dar și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentReținut pentru 24 de ore după ce a condus băut și fără permis pe o stradă din Vadu Pașii
Articolul următorUn bucureștean înregistrat de radar când circula cu 186 km/h pe DN2E85, în afara localităţii Poșta Câlnău