În perioada 17–19 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 494 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 66 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Începând de vineri, 17 martie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 314 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia, 66 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 186 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui bărbat de 35 de ani, din Bucuresti, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poșta Câlnău.

Totodată, cu cea mai mare viteză în localitate-135 km/h- a fost înregistrată de aparatele radar, autoturimsul unui tânăr de 25 de ani, din Prahova, în Poșta Câlnău.

Alte 22 de permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru circulația pe sens opus.

De asemenea, 30 de pietoni, căruțași și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (51), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (26), dar şi 72 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 240.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn tânăr de 29 de ani, din Bisoca, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Buzău având o alcoolemie de 1,23mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorCutremur în zona seismică Vrancea – județul Buzău