Un accident soldat cu victime a avut loc ieri, pe raza localității Gura Teghii, județul Buzău, unde un tractor cu remorcă, care traversa un podeț, s-a răsturnat în albia râului Bâsca Mare, de la o înălțime de aproximativ cinci metri. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri o persoană a decedat, iar alte două au fost transportate la spital.

Ieri, în jurul orei 17:30 salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu au intervenit cu o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere echipată cu modul de descarcerare și prim ajutor la un accident produs pe râul Bâsca Mare, punctul de trecere Gura Milii, în apropierea localității Varlaam.

Ulterior sosirii la fața locului, pompierii au actionat pentru evaluarea și extragerea victimelor din zona cu pricina, folosindu-se diferite sisteme și frânghii pentru aceasta, dată fiind zona greu accesibilă.

Trei muncitori din județul Mureș au venit să aducă la o pensiune agroturistică să aducă mai multe uși. Ușile au fost aduse cu o autoutilitară care nu putea pătrunde pe puntea care ducea spre pensiunea respectivă, punte amenajată peste râul Bâsca. Așa că a fost adus un tractor, condus de un tânăr de 26 de ani din Gura Teghii și care  a trecut de două ori puntea respectivă. A treia oară, când urma să fie transportate și geamurile, doi dintre muncitorii de la Mureș au decis să urce în remorcă pentru a le susține astfel încât să nu se spargă. Cel de-al treilea a rămas la autoutilitară.

La jumătatea distanței parcursă pe punte, o șufă a cedat și puntea s-a înclinat, iar tractorul a căzut în gol, aproximativ 5 metri. Un bărbat de 45 de ani din Reghin, județul Mureș, a murit pe loc în timp ce colegul său de serviciu, un bărbat de 41 de ani, și cel care conducea tractorul, un bărbat de 26 de ani din Gura Teghii, au fost grav răniți. Persoana decedată prezenta traumatisme incompatibile cu viața. Cea de a doua persoană în stare foarte gravă, a fost preluată de elicopterul SMURD, iar cea de-a treia, în stare gravă, a fost preluată preluată de către ambulanța SMURD și transportată la UPU Buzău.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale  de securitate și sănătate în muncă.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentScenarii: ce urmează dacă moțiunea de cenzură TRECE. Partidele parlamentare, STRATEGII pentru preluarea guvernării
Articolul următorTinerii pasionați de protecția mediului se înscriu în Eco Provocarea