Asociația Viitor Plus începe înscrierile pentru unul dintre cele mai populare concursuri de educație de mediu din România, Eco Provocarea. Ediția cu numărul 11 nu mai este dedicată doar liceelor, ci este deschisă elevilor de toate vârstele, de la gimnaziu la universitate.

Eco Provocarea își propune să genereze impact de mediu, prin activități practice, dar și educaționale, prin ateliere dedicate educației de mediu și oferă premii totale de 130.000 de lei, pentru dotările școlilor, precum și locuri gratuite în excursii, tabere și festivaluri importante din România.

Echipele înscrise în concurs, conform regulamentului, colectează sau reciclează, igienizează areale naturale sau plantează și promovează principiile, valorile și ideile în care cred, atrag voluntari și pun umărul la misiunea extinsă a celor interesați de viitor: o planetă mai curată.

Eco Ambasadorii (elevii, profesorii și studenții înscriși și activi în concurs) vor concura la mai multe categorii de activități practice, cu impact de mediu, precum cele de economie circulară (reciclare, igienizare, târguri de economie circulară) sau plantări şi vor avea prilejul de a transmite către colegii lor (elevi, profesori sau studenți) materiale educaționale pe teme de mediu.

„Eco Provocarea crește anual, și dacă anii trecuți am lansat varianta pentru juniori, anul acesta a venit rândul celei pentru studenți, astfel încât să acoperim toate nivelurile educaționale din țara noastră. Noi credem în motto-ul ,,Învață, experimentează și dă mai departe’’. Ori în Eco Provocarea despre asta este vorba:  a Învăța – avem ateliere educaționale, despre a Pune în Practică – concursul în sine este despre a pune în practică toate informaţiile primite şi a adopta bunele obiceiuri pentru un viitor mai bun, cu aer curat dar și despre a le împartăşii cu ceilalţi oameni.” – spune Tiberiu Andrei, manager de program Eco Provocarea.

Pentru a se înscrie în acest concurs naţional, echipele de minim 4 elevi și profesorul coordonator au disponibile următoarele link-uri: școală generală, liceu, universitate. Pentru informații, înscriere și premii, vizitați https://www.ecoprovocarea.ro

ImagineImagine

Articolul precedentUn mort și doi răniți după ce un tractor a căzut în gol de pe o punte ce traversa rîul Bâsca
Articolul următorReținut pentru 24 de ore după ce a agresat 3 persoane în urma unui conflict în trafic