În zilele de 21 și 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Buzău au organizat activități informativ-preventive. Acțiunile au fost desfășurate în zone aglomerate din municipiul Buzău, piețe și unități de cult, având ca scop reducerea riscului victimal și infracțional în rândul cetăţenilor.

Persoanelor identificate în zonele de acțiune le-a fost explicată necesitatea adoptării unui comportament preventiv, care sunt măsurile de autoprotecţie pentru a nu dobândi calitatea de victimă, de a nu deveni vulnerabili, oferindu-se exemple de  atitudini şi comportamente care favorizează furturile din buzunare/ cărucioare/ genți, furturile din locuință, de/din autoturisme, tâlhăriile și înșelăciunile, inclusiv cele online.

Cu tinerii, polițiştii au discutat aspecte referitoare la riscurile asociate vârstei adolescenței – anturaj nepotrivit, locuri și moduri de petrecere a timpului liber, repercusiunile consumului de substanțe cu efect psihoactiv. S-a promovat un comportament responsabil și în mediul online, în vederea prevenirii infracțiunilor contra persoanei, precum și a furturilor din locuință, urmărind conștientizarea riscurilor la care utilizatorii de internet se expun atunci când postează pe rețelele de socializare informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor.

Împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier și reprezentanți ai Serviciului de Probaţiune Buzău, a fost organizată şi desfăşurată o sesiune informativ-preventivă destinată persoanelor ce au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

Au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa/sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCSM Galați a condus și cu 4 goluri în deplasarea de la SCM Gloria Buzău, dar în repriza a doua gazdele au întors scorul și s-au impus la 10 goluri diferență
Articolul următorȘoferi scoși din trafic pentru că s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive