Consiliul Local Buzău face demersuri pentru a intra în posesia unui teren din Bariera Brăilei.

Un teren aflat în zona Barierei Brăilei și în apropierea Registrului Auto Român va fi transformat în noul sediu al TransBus și noua parcare a flotei de autobuze. Terenul vizat are 12 hectare și se află momentan în proprietatea Jandarmeriei.

Primarul Constantin Toma a transmis ”în primul rând, vom muta, pe circa 8 hectare, sediul Trans Bus, cu tot ce înseamnă flota actuală, dar şi cu ceea ce va urma în viitorii ani. În acest moment avem 115 autobuze, iar în următorii doi-trei ani vom ajunge la 200 de autobuze, majoritatea noi, cu care să facem transport atât în municipiu, cât şi în multe localităţi de pe lângă Buzău, astfel încât să aducem cât mai mulţi oameni la muncă în oraşul nostru şi cât mai mulţi elevi în şcolile profesionale şi în liceele din Buzău”. Compania care operează transportul comun în Buzău acoperă 48 de localități din jurul municipiului.

Tot în același spațiu va fi făcută o parcare de tip park and ride. Astfel cei care vor veni în Buzău își vor putea lăsa mașina la intrare în oraș și să folosească transportul în comun.

”În primul rând, vom muta, pe circa 8 hectare, sediul Trans Bus, cu tot ce înseamnă flota actuală, dar şi cu ceea ce va urma în viitorii ani. În acest moment avem 115 autobuze, iar în următorii doi-trei ani vom ajunge la 200 de autobuze, majoritatea noi, cu care să facem transport atât în municipiu, cât şi în multe localităţi de pe lângă Buzău, astfel încât să aducem cât mai mulţi oameni la muncă în oraşul nostru şi cât mai mulţi elevi în şcolile profesionale şi în liceele din Buzău”

Citeste mai mult: adev.ro/qdwpb8

Articolul precedent100% TU DECIZI! Neculai Onțanu, de la fierar-betonist la doctor-general-inginer
Articolul următorLaurențiu Botin: Nimic interesant. Doar o vorbă