Unsprezece dosare penale întocmite de polițiștii buzoieni, în numai două zile, unor șoferi care conduceau sub influența alcoolului

Unsprezece dosare penale întocmite de polițiștii de la rutieră, în numai două zile.

În perioada 1 – 3 noiembrie a.c.,  poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de disciplinare a participanţilor la trafic.

În primele două zile au fost desfăşurate acţiuni punctuale pentru prevenirea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe pentru neregulile constatate fiind aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale. Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost reţinute 10 permise de conducere şi întocmite 11 dosare penale.

În ceea ce priveşte cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Protagonistul a fost un râmnicean de 50 de ani, care a fost oprit în ziua de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, de un echipaj rutier ce acţiona pe raza municipiului Rm. Sărat. Bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În alte opt situaţii s-au întocmit dosare penale fiind vorba de concentraţii alcoolice mai mari de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articolul precedentPrimarul unei comune, condamnat definitiv pentru pornografie infantilă
Articolul următorAmendă record, în fotbalul buzoian