Zona de vest a județului Buzău va beneficia de un sistem de irigații modern.

Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare va implementa un proiect, în valoare de aproape 5 milioane de euro, care vizează reabilitarea Canalului Vest de Irigații, între comuna Vernești și limita cu județul Prahova.

Canalul Vest asigură apa pentru irigaţii pe o bună parte din terenurile de pe raza judeţului Buzău și are o lungime de 34 de kilometri. La începutul anului, Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Buzău – Moldova Sud – a depus un prioect de reabilitare a canalului, care a primit finanțare prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii.

Lucrarea va fi una de anvergură și va costa nu mai puțin de 25 de miliane de lei. Doi ani vor dura lucrările de reabilitare a întregii rețele de irigații din vestul județului Buzău.

Agenţia Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Buzău a demarat încă din acest an procedurile de achiziţii pentru lucrarea de reabilitare a Canalului Vest de Irigații, însă planurile au fost date peste cap de solicitarea fermierilor din județ, care, luna trecută, în lipsa ploilor, s-au văzut nevoiţi să îşi irige culturile aproape ca într-o lună de vară.

Articolul precedentProgramul „Laptele și Cornul”, încă în așteptare la Buzău. Elevii întreabă dar nu primesc răspunsuri
Articolul următorPestă porcină confirmată și pe Valea Slănicului