În ziua de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Siguranță Școlară au organizat și desfășurat un eveniment cu tema „Siguranța mediului școlar buzoian”.

Activitatea s-a derulat în mod inedit, printr-o metodă de educație nonformală, sub forma unei „Cafenele Publice” şi a fost găzduită de către Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Buzău, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești, Inspectoratului Școlar Judeţean Buzău și Consiliului Elevilor.

Metoda abordată de poliţişti a presupus dialogul activ, schimbul de informații interinstituţional rapid, fapt ce facilitează identificarea de soluții creative de acțiune.

Participanţii au dezbătut subiecte referitoare la modul în care pot fi descoperite şi gestionate situaţiile conflictuale, la influenţa anturajului, riscurile asociate comportamentului specific vârstei elevilor şi a modului de petrecere a timpului liber de către aceştia.

De asemenea, au fost dezbătute diferite direcţii de acţiune, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor legale incidente.

Tot ieri, ofiţerii de la Siguranţă Şcolară, împreună cu polițiști din cadrul Postului de poliție Costești, au desfășurat activităţi preventive la şcolile gimnaziale Spătaru și Costești. Cei peste 270 de învăţăcei, partenerii de dialog ai poliţiştilor, au fost provocaţi la discuţii despre formele de violenţă, dar şi ale răspunderii penale a minorilor. De asemenea, nelipsite au fost şi subiectele cu privire la riscul rutier şi la obligaţiile ce le revin, în calitate de participanţi la trafic, pentru a nu fi implicaţi în accidente de circulaţie.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAtenție șoferi! Drumuri județene închise în județul Buzău
Articolul următorRazie în municipiul Râmnicu Sărat. Polițiștii aveau indicii rezonabile că mai mulţi localnici ar sustrage gaze naturale, prin blocarea intenționată a contoarelor dispozitivelor de măsurare