Escapadele nocturne ale hoților îi ruinează pe comercianții din Piața Centrală

A devenit deja o rutină pentru hoții buzoieni, că aproape în fiecare noapte să se aprovizioneze direct de pe tarabele Pieței Centrale. Cum obiectivul nu mai este păzit de Poliția Locală după 10 seara, marfa lăsată în piață constituie o invitație de nerefuzat, pentru răufăcători. Piețarii au început să patruleze ei înșiși, din oră în oră, pentru a-și proteja bunurile lăsate pe tarabe.

După ce polițiștii locali au renunțat să mai execute turele de noapte, pe motiv că nu sunt plătiți, furturile din Piața Centrală s-au înmulțit vertiginos. Disperați, unii dintre piețari au început să se trezească în miez de noapte, pentru a patrula pe lângă tarabe, în speranța că vor descuraja tentativele de furt. În ultimele zile, mai mulți comercianți și-au găsit prelatele care învelesc tarabele tăiate, constatând că le lipsesc cantități semnificative de marfă. Altora, le-au fost devastate, la propriu, tarabele.

Pe imginile surprinse de o cameră de supraveghere se poate observa cum mai mulți indivizi intră în piață, își aleg o tarabă, cotrobăie nestingheriți pe sub prelata care protejează produsele iar apoi dispar nestingheriți  împreună cu marfa furată.

Articolul precedentBlack Friday 2019: sute de români au reclamat la ANPC că au luat țeapă!
Articolul următorCooperativa agricolă renaște, la Buzău