Sâmbătă după amiază, SCM Gloria Buzău a jucat în deplasare meciul tur cu Motherson Mosonmagyarovari KC, din Ungaria, în turul 3 al Ligii Europene la handbal feminin. Unguroaicele au câștigat cu 29-26 (16-12), iar fetele lui Adrian Chiruț păstrează șanse de calificare în grupe pentru meciul retur. 

Buzăul a început bine și a marcat primele două goluri ale peciului prin Iuganu și Petrovic. De la 3-5 în minutul 8, gazdele au marcat 4 goluri la rând și au preluat conducerea, 7-5 în minutul 14. SCM Gloria a mai egalat de două ori, la 7 și la 8, dar până la pauză echipa din Ungaria s-a despins la 4 goluri, scor 16-12. 

În repriza a doua primele care au marcat au fost handbalistele de la Motherson Mosonmagyarovari KC, iar în minutul 40 diferența a ajuns la 7 goluri în favoarea gazdelor, scor 21-14. În minutul 49 Petrovic a marcat pentru 22-19, însă echipa gazdă a temperat elanul Gloriei și s-a distanțat la 6 goluri, 26-20, 27-21. În minutul 58 Gloria a redus handicapul la două goluri, după reușita Mădălinei Zamfirescu, scor 27-25. Motherson Mosonmagyarovari KC a marcat apoi de două ori și ultimul gol al meciului a fost marcat de Blazevic, cu 26 secunde înaintea finalului de meci. 

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Ilyina – 7 goluri, Iuganu -5, Zamfirescu -4, Petrovic -3, Moroianu -2, Blazevic -2, Keita -2, Burlachenko -1. Kelemen a avut 9 intervenții reușite, iar Batinovici a avut 5 parade. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSe ia în calcul vânzarea lanţului de cinematografe Cinema City
Articolul următorBuzăul, inclus în „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”