Problemele se țin lanț la Săpoca, după demiterea fostului director, Viorica Mihalașcu. Actuala conducere a spitalului s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei plângeri formulate de Sindicatul Sanitas Săpoca. Noul manager interimar este acuzat că a organizat în aceeași incintă două ședințe cu aproape 30 de participanți, într-un interval scurt de timp.

Sindicatul Sanitas acuză că managerul interimar al spitalului, ”contrar prevederilor legale, a convocat în data de 25 martie 2020, la ora 10.00, membrii Consiliului de administrație al spitalului, ședință de o oră la care au fost prezente opt persoane”.

”Imediat după această ședință, în aceeași zi și în aceeași sală, managera spitalului a chemat tot personalul T.E.S.A (21 de persoane) pentru a discuta diverse probleme administrative, care nu aveau un caracter urgent”, se arată în plângerea făcută de membrii de sindicat.

Sindicatul Sanitas Săpoca și personalul T.E.S.A consideră că nu au fost luate de către managerul spitalului măsuri reale de prevenție pentru infectare cu COVID-19 la aceste întâlniri, ”existând un cadru organizatoric defectuos, care nu corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”.

”Considerăm că prin faptele managerului interimar al spitalului au fost puse în pericol viața și integritatea salariaților, în contextul COVID-19”, se arată în plângerea însoțită de un tabel cu semnăturile membrilor T.E.S.A. prezenți la ședință.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău confirmă că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a unei sesizării formulată de Sindicatul Sanitas din cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpoca cu privire la nerespectarea măsurilor de combatere a coronavirusului de către conducerea unităţii medicale.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost înregistrat, la data de 26.03.2020, un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod penal, ca urmare a sesizării formulate de Sindicatul Sanitas Săpoca cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, cu ocazia desfăşurării şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, din data de 25.03.2020”, se menționează într-un comunicat al Parchetului General.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus „administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi tuturor aspectelor”, arată sursa citată.

Articolul precedentStrăzile din Buzău, stropite cu dezinfectant
Articolul următorBaronul de Vrancea – absent. Oprișan, de negăsit în vreme de pandemie. A lipsit de la toate ședințele CJSU