După ce s-a îmbătat, un adolescent din Buzău a plecat la plimbare cu o maşină furată. În aceeaşi seară a săvârşit mai multe infracţiuni

Un adolescent din comuna Scutelnici a fost reţinut de poliţiştii din Pogoanele la scurt timp după ce a furat o maşină. El a plecat la plimbare, în stare de ebrietate, cu un autoturism pe care proprietarul îl parcase în faţa locuinţei fiicei sale, cu portierele neîncuiate şi cheile lăsate în torpedo. Poliţiştii au aflat că sustragerea maşinii nu era singura infracţiune săvârşită de tânăr.

Imediat după primirea sesizării prin apel la 112, autoturismul a fost dat în consemn şi, la scurt timp, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ion Roată s-a reuşit prinderea acestuia pe raza localităţii Gârbovi, din judeţul Ialomiţa. În urma verificărilor făcute de poliţişti, a rezultat că bănuitul are 17 ani. De asemenea, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Din cercetări a reieşit că tânărul este principalul bănuit şi de comiterea unui furt din locuinţă sesizat poliţiştilor buzoieni în aceeaşi seară, dar şi de săvârşirea unui furt, respectiv o tentativă de furt dintr-o societate comercială din oraş Pogoanele, fapte sesizate la sfârşitul lunii noiembrie 2019.  Faţă de bănuit s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fiind reţinut pentru 24 de ore. 

Ulterior, instanţa a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive.

Articolul precedentAvertizare din partea meteorologilor. Vine viscolul!
Articolul următorCinci buzoieni, întorși recent din  China, monitorizați de DSP