Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc domestic mort într-o gospodărie din satul Amara, comuna Balta Albă, județul Buzău, unde exista un număr de 3 porci.

Un al doilea porc care a murit în aceeași gospodărie, nu prezintă semne de infestare cu pestă porcină africană, iar al treilea – de asemenea fără simptome de PPA – a fost sacrificat preventiv.

Autoritatile au luat urmatoarele măsuri: dezinfecția totală atât în gospodăria menționată, cât și în cele învecinate, amplasarea a 2 dezinfectoare rutiere și pietonale în proximitatea gospodăriei, supravegherea zonei de către polițiști și jandarmi, pentru prevenirea transportului clandestin de porci sau carne și subproduse din carne.

Prefectul Carmen Ichim a convocat pentru mâine, la ora 10.00, o ședință extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor pentru luarea tuturor măsurilor necesare în cazul noului focar.

În acest moment, DSVSA Buzău informează că nu se impune sacrificarea preventivă a suinelor din zona de proximitate a focarului.

Articolul precedentPericol pe șosele. Șoferi cu alcoolemii uriașe și vitezomani inconștienți
Articolul următorÎncep lucrările de transformare a Spitalului Brătianu în centru muzeal