Poliţiştii rutieri au scos din trafic un şofer care avea 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alţi 32 de şoferi indisciplinaţi au fost lăsaţi fără permise, cei mai mulţi din cauza vitezei.

În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., un echipaj din cadrul Secţiei 2 poliţie rurală Beceni care acţiona pe DJ 203K, pe raza localităţii Cernăteşti a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 46 de ani, din Săpoca.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, iar în urma testării efectuată cu aparatul etilotest, poliţiştii rutieri au constatat că bărbatul avea 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei şi totodată a fost întocmit dosar penal.

În cadrul activităţilor desfăşurate pe raza judeţului Buzău în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au mai întocmit alte 5 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce tot atâţia conducători auto au fost depistaţi băuţi în trafic. Aparatele etiloteste au indicat concentraţii alcoolice cuprinse între 0,43 mg/l şi 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte trei dosare penale au fost întocmite de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În ultimele 72 de ore poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 351 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 32 permise de conducere.             172 dintre abaterile constatate de poliţiştii rutieri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a 21 dintre şoferii sancţionaţi pentru viteză a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării acestui drept, pentru o perioadă de 90 de zile.

Alţi 11 şoferi au fost lăsaţi fără permise, patru după ce au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, trei pentru că nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, iar alţi patru pentru că au efectuat depăşiri neregulamentare.

 

Articolul precedentL-a îmbătat și i-a furat telefonul și banii
Articolul următorS-a confirmat un nou focar de Pestă Porcină Africană în județul Buzău