Municipalitatea a decis să finanțeze în continuare sportul cu balonul oval din oraș

Este cert, secția de rugby a clubului Gloria nu va fi desființată. Precizarea a vneit chiar de la primarul Constantin Toma. Edilul a promis că municipalitatea va sprijini sportul cu balonul oval, astfel încît Gloria să poată evolua și la anul în Superliga CEC Bank. De altfel, faptul că rugbiștii buzoieni evoluează în elită a fost unul dintre principalele argumente pentru păstrarea secției. Un alt atu important al rugby-ului a fost tradiția, fiind ramura care a adus cea mai mare performanță din istoria sportului de echipă buzoian, Cupa României în 1987.

Nu se știe, deocamdată, dacă vor fi păstrate secțiile Futsal și Volei Feminin, despre care s-a tot vehiculat că vor fi desființate. Cert este că, din cauza incertitudinii și a numeroaselor zvonuri, mai mulți elevi de-ai lui Costică Mersoiu au părăsit Gloria, pentru a-și găsi angajamente la grupările mai stabile financiar, din țară. Doisprezece sportivi a pierdut secția de rugby pînă astăzi.

Articolul precedentAstăzi vremea se încălzeşte şi mai rău ca ieri: se ating 36-37 de grade prin toate zonele joase
Articolul următorSemnal de alarmă! La Buzău, unul din patru copii a fost umilit în fața colegilor, iar trei din zece copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea