Astăzi vremea se încălzeşte şi mai rău ca ieri: se ating 36-37 de grade prin toate zonele joase. Aerul va fi înăbuşitor, disconfortul accentuat, iar temperaturile resimţite vor depăşi lejer 40 de grade.

Marţi, atmosfera se anunţă mai fierbinte ca luni şi căldura va fi şi mai greu de îndurat. Canicula şi disconfortul termic cuprind majoritatea zonelor şi vom avea frecvent 35-37 de grade la umbră. În a doua parte a zilei apar ceva ploi, cu vijelii şi grindină în nord, nord-est şi la munte. În rest, cer senin şi o scădere treptată a nivelului presiunii atmosferice.

Se încinge atmosfera şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea apar norii, vântul va fi fierbinte, iar mercurul saltă mai mult decât ieri, când s-au resimţit 39 de grade. Astăzi, zăpuşeala va fi şi mai mare.

Nu scăpăm de vipie nici mai sus, în nordul Moldovei şi în Bucovina. Canicula se extinde şi cuprinde mare parte a provinciei, iar către seară apar şi ploile. Vor fi torenţiale, cu vijelii şi grindină.

Căldură înăbuşitoare găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Dimineaţa va fi plăcută, însă în câteva ore, aerul devine irespirabil. Se atinge pragul caniculei şi în această zonă.

În vestul ţării, arşiţa va fi şi mai neîndurătoare. Ieri temperaturile resimţite au atins chiar 41 în sudul Banatului. Azi va fi mai rău. Staţi la umbră şi reduceţi orice deplasare.

Şi în Transilvania găsim atmosfera sufocantă, foarte puţini nori şi temperaturi la limita caniculei. Abia la noapte se mai răcoreşte…

Soare dogoritor şi o căldură insuportabilă se anunţă şi în Oltenia. Probabil că se face mai cald decât ieri. Noaptea va fi una tropicală: temperaturile minime rămân peste pragul de 20 de grade.

În sudul ţării, cam aceeaşi situaţie. Zăpuşeala mare spre amiază, canicula mai târziu şi un disconfort termic major.

În Bucureşti, avem altă zi chinuitor de caldă. Aerul se încinge mai tare, cerul se menţine senin iar stresul temic va fi accentuat. La umbra vor fi 36-37 de grade, însă în plin soare am putea simţi chiar şi 45 de grade. Acum sunt 22 de grade în centrul oraşului.

Articolul precedentPatru persoane la spital, dupa un accident in zona garii
Articolul următorRugby-ul buzoian, salvat de la desființare