Sunt extrem de pasionați, disciplinați cu obiective bine alese. Este descrirea pe scurt a celor 19 hasdeieni care și-au descoperit pasiunea pentru robotică, au muncit și câte 8 ore după școală, și au reușit să aducă la Buzău un premiu extrem de important. Au luat locul 2 la competiția de robotică BRD First Challenge România de la București, implementată la nivel național de Asociația „Nație prin Educație”

“Suntem un grup de tineri deschisi viitorului. Vrem sa invatam cat mai multe si sa ne pregatim pentru era digitala. Suntem dispusi sa sarim pragul si nu vrem doar o experienta, vrem performanta”, scriu despre ei cei 19 adolescenți ce formează echipa Homosapiens de la Hasdeu. După performanța reușită la Iași, week-end-ul trecut au participat la București la faza națională a competiției de robotică BRD First Challenge România implementată la nivel național de Asociația „Nație prin Educație”, competiție aflată la a treia ediție.

Cei 19 buzoieni, elevi al Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu, au fost atrași de concurs, chiar dacă nu aveau multă experiență în domeniul roboticii. Cu sprijinul conducerii școlii și al profesorilor, adolescenții s-au pregătit și câte 8 ore pe zi, după orele de curs. Lucrurile învățate le-a dat curaj și au reușit să aducă la Buzău importantul premiu.

Fiecare dintre cei 19 elevi au contribuit la realizarea proiectului cu care au participat la concurs, iar la București atât organizatorii cât și ceilalți participanți i-au felicitat și i-au premiat.

În cele câteva luni de când funcționează echipa, elevii au reușit să aducă la Buzău mai multe premii importante.

Echipa Homosapiens este condusă de două profesoare extrem de inimoase, Amalia Voicu și Dana Trocaru. De asemenea, familiile copiilor și sponsorii care i-au ajutat să se deplaseze în țară sunt parte a reușitei lor.

Articolul precedentSteaua vine la Buzău
Articolul următorAccident, la mall. Impact între un taxi și un autoturism