Municipiul Buzău a izbutit să se claseze, după nici trei ani în care a demarat campania de accesare de fonduri europene,  pe locul al șaptelea pe țară ca sume atrase prin acest gen de finanțări, spune primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook, intitulată ,,Investim în viitorul orașului, prin proiecte finanțate și din fonduri europene”. Primarul spune că speră ca, în exercițiul financiar european 2021-2027, Buzăul să poată accesa finanțări europene care să se ridice la suma de 200-300 milioane euro.

,,Practic, într-un timp relativ scurt, vreo doi ani și jumătate, am reușit să ne clasăm la nivelul întregii țări pe locul al șaptelea la atragerea de fonduri europene, circa 80 de mi­lioane de euro și acum facem eforturi să punem în practică aceste contracte deja semnate.” spune primarul Constantin Toma,

El a amintit contractul de 18,6 milioane de euro pentru Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Bulevardul Industriilor, dar și achiziționarea de 13 autobuze electrice care vor veni la sfârșitul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor. Toma a spus că se încearcă depunerea unui nou proiect european pentru încă 30 de autobuze noi, care să le înlocuiască pe cele vechi. 

Primarul a vorbit și despre un proiect pentru un management inteligent al traficului. În clădirea de la Starea Civilă se va organiza centrul de unde se va organiza tot traficul din oraș. 

De asemenea, Constantin Toma a spus că Buzăul va avea încă un parc, cu o suprafață de peste 7 hectare, în prelungirea Parcului Tineretului.

 

Sursa: Realitatea de Buzau