Primarul comunei Rușețu, Florin Snae (PSD), a fost declarat în conflict de interese administrativ de Agenția Națională de Integritate.

Conform inspectorilor de integritate, primarul din Rușețu și-a desemnat soția să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție comunală, la alegerile de anul trecut, când el a candidat pentru funcția de primar.  In acest fel, Florin Snae a încălcat legea, fiind acum în vizorul inspectorilor de integritate.

”În perioada exercitării mandatului 2016-2020, a emis la data de 20 august 2020, Dispoziția privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 64 – Rușețu, prin care soția sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Rușețu. Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.”, precizează inspectorii ANI.

Snae a câștigat așegerile locale din 27 septembrie 2020 la o diferență de doar 74 de voturi în plus față de contracandidatul său de la PNL. Florin Snae este primar al comunei din 2010, când a fost ales din partea PDL, apoi în 2012 a fost ales din partea PNL, pe listele USL, iar din 2015 este la PSD. Astfel, are 11 ani de experiență în administrație și o astfel de ”greșeală” nu are nicio justificare.

Snae a spus că a returnat banii pe care soția sa i-a încasat în perioada alegerilor ca personal tehnic auxiliar la BEC Rușețu și va contesta decizia ANI. 

Sursa: Realitatea de Buzau