Ionel Dobrița, primarul comunei buzoiene Berca, a fost ales prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România – filiala Buzău. Alegerea sa s-a făcut vineri, 26 martie, prin votul membrilor ACOR Buzău, cei care l-au și propus pentru această funcție. Dobrița a câștigat alegerile în comuna Berca cu 87,05%. 

Vineri au avut loc alegeri în cadrul Asociației Comunelor din România – filiala Buzău, iar structura de conducere a suferit modificări. În funcția de președinte a fost ales tot Marian Mușat, primarul comunei Valea Salciei, care este și membru fondator al filialei înființate în 2001. În ceea ce privește funcția de prim-vicepreședinte, deținută până acum de primarul Dumitru Mitroiu de la Cislău, membrii ACOR au dorit să facă o altă propunere. Este vorba despre primarul comunei Berca, Ionel Dobrița. El se va ocupa de organizare și de rezolvarea problemelor cu care se confruntă conducerile primăriilor din județ.

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Sunt membri ACOR 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație.

Sursa: Realitatea de Buzau