Prima dezbatere ­pu­blică pe tema unirii municipiului Buzău cu comuna Țintești și pe tema refe­rendumului din 26 septembrie care ar putea statua aceasta unificare va fi organizată miercuri, 25 august, în amfiteatrul din Parcul Tineretului, înce­pând cu ora 19.30.

,,Dragi buzoieni, am onoarea să vă invit la prima dezbatere publică despre referendumul ce propune extinderea teritorială a orașului Buzău. Dezbaterea va avea loc pe 25 august, la ora 19.30, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Alături de cei doi viceprimari, Oana Ma­tache și Ionuț Apostu, vom dezbate împreună cel mai important proiect de dezvoltare a Buzăului din ultimii 30 de ani. Sunt invitați, de asemenea, toți consilierii locali municipali, indiferent de partidul din care fac parte. Participarea și implicarea dumneavoastră sunt foarte importante!”, spune primarul Constantin Toma într-un anunț postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Reamintim că primarul Constantin Toma moti­vează inițiativa unirii celor două unități administrativ-teritoriale prin faptul că aceasta va aduce un potențial de dezvoltare important, atât pentru municipiul Buzău, cât și pentru comuna Țintești, iar atractivitatea întregii zone va crește. 

Organizarea referendumului pentru unirea celor două unități administrativ-teritoriale va costa muni­cipalitatea 1,2 milioane de lei din bugetul local, din care 800.000 mii de lei vor fi cheltuieli de personal, indemnizații și protocol, iar restul banilor va fi folosit la cheltuieli pentru materiale și servicii.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVideo: Femeie accidentată pe un traseu montan, salvată de jandarmii montani buzoieni
Articolul următorAJOFM organizează două cursuri gratuite de formare profesională