În ziua de 28 octombrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în localitatea Merei, activități pe linia pregătirii populației, cu privire la furturile din locuință.

În cadrul activităților, polițiștii buzoieni au distribuit flyere și au informat cetățenii cu privire la condițiile și împrejurările care îi favorizează pe infractori la acest tip de fapte.

Discuţiile au avut ca scop conştientizarea de către cetăţeni a necesităţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive, dar în egală măsură de a le aduce în atenţie modurile de operare cel mai frecvent folosite de infractori în cazul înșelăciunilor, precum şi principalele măsuri de protejare a locuinţei şi a bunurilor personale.

De asemenea, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus SARS-Cov-2, inclusiv prevederile cadrului normativ incident în domeniu.

Au fost distribuite şi afişate în locurile frecventate de un număr mai mare de persoane, primărie, unităţi comerciale, cabinet medical, 200 de materiale preventive şi au fost purtate discuţii cu aproximativ 90 de persoane.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCentru nou de vaccinare deschis la Buzău
Articolul următorÎnregistrat de radar cu 104 km/h în timp ce rula pe DN2E85 în localitatea Cioranca