În ziua de 28 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 113 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar 07.00 – 09.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop verificarea legalitatăţii transportului rutier de persoane şi mărfuri.

Astfel, au fost verificate în trafic peste 95 de autovehicule şi au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 31 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 104 km/h – a fost înregistrat autovehicul unei femei de 45 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85 în localitatea Cioranca.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi pentru neacordarea de prioritate.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (16), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (9), dar şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 30.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPrevenirea furturilor din locuinţă
Articolul următorMai mulți eurodeputați, inclusiv preotul Cristian Terheș, au atacat decizia PE de a impune certificatul COVID