Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita marți, 7 iunie 2022, Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate,  Școala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educației oferite elevilor cu componente specifice școlilor verzi. Clădirile unității de învățământ includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituții de învățământ din România.

Raportul Administrației Prezidențiale „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, axa verde a Proiectului România Educată, cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri și a unei culturi școlare sustenabile. Obiectivul general al raportului este ca școlile să devină exemple de bune practici în materie de sustenabilitate pentru a inspira elevii – ca viitori cetățeni activi – să adopte un comportament adecvat de protecție a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaționale „verzi” sunt multiple și generează o creștere a stării de bine a elevilor și a profesorilor, precum și o creștere a calității învățării. În plus, școlile eficiente energetic pot contribui substanțial la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la reducerea consumului de energie și, implicit, a cheltuielilor cu energia în unitățile școlare.

Raportul Administrației Prezidențiale s-a aflat în consultare publică în prima parte a anului 2022, forma sa actuală urmând să fie disponibilă marți, 7 iunie, pe site-ul Administrației Prezidențiale.

„Implementarea Raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” necesită un efort transpartinic, instituțiile centrale și locale, organizații neguvernamentale, mediul privat, unități școlare și universități având responsabilitatea să colaboreze pentru punerea în practică a reacomodărilor din raport. Unele dintre măsurile raportului sunt deja în proces de implementare – Săptămâna Verde, de exemplu, a fost inclusă în structura anului școlar 2022-2023, iar apeluri de proiecte pentru investiții în eficiență energetică în școli au fost lansate de instituții publice, ele beneficiind de interesul potențialilor beneficiari”, mai arată sursa citată.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Ciucă: ”Suntem în grafic pentru a obţine ceea ce ne-am propus, respectiv ca România să beneficieze în acest an de 10 miliarde de euro din PNRR”
Articolul următorRăzboiul din Ucraina se mută pe apă. Marea Neagră, următorul front – previziunile experților occidentali