Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, critică faptul că Instituţia Prefectului funcţionează de mai multă vreme fără prefect şi fără unul dintre subprefecți, fapt care afectează activitatea instituției. Neagu solicită Guvernului să numească cât mai repede un prefect de Buzău pentru că el, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, a ajuns să nu aibă cu cine colabora în lipsa unei echipe complete la conducerea Prefecturii.

Judeţul Buzău nu mai are prefect din 4 ianuarie 2021, când Leonard Dimian şi-a dat demisia de onoare, după ce PMP, partidul care l-a susținut pentru această funcție în Guvernul Orban, nu a mai intrat în parlament și nu mai face parte din Guvernul Cîțu. De la demisia lui Dimian şi până în 3 martie, activitatea Prefecturii a fost coordonată de subprefectul Adina Moiseanu, secondată de subprefectul Vasile Alecu, acesta din urmă fiind mai mult în concediu în această perioadă. Cei doi au fost înlăturaţi din funcţii prin hotărâre de Guvern, astfel că de la începutul lunii şi până acum, la Instituţia Prefectului lucrează un singur subprefect, Marieta Boloş susținută de PNL.

Postul de prefect ar urma să revină PLUS, numele vehiculat pentru această funcţie fiind cel al unui om de afaceri, Silviu Iordache, după ce inițial preşedintele PLUS Buzău, Răzvan Moraru, a fost luat în calcul pentru şefia Prefecturii.

În ceea ce priveşte celălalt post de subprefect, acesta ar urma să revină PNL. 

Sursa: Realitatea de Buzau