Individul ridicat de anchetatori, miercuri, fiind  suspectat că a întreținut relații sexuale  cu 3 minore apoi le-a șantajat a fost reținut  pentru 24 de ore, la finalul mai multor ore de audieri, iar astăzi a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a admis propunerea procurorului, iar acesta va sta în arest și următoarele 29 de zile.

Bărbatul de 51 de ani, Costel Ghiță, cunoscut sub porecla de Ceardac, a fost interceptat miercuri pe stradă, el fiind apoi ridicat sub acuzaţia de relaţii sexuale cu minore şi şantaj. Potrivit unor surse, bărbatul se pare că ar fi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal şi administrator al unor terenuri de minifotbal din municipiul Buzău.

Bărbatul este suspectat de faptul că, în ultimul an, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei minore, cu vârste între 15 şi 17 ani, însă se pare că lista victimelor ar fi mult mai mare. Individul racola copilele pe internet, având un cont fals de facebook cu numele Alexandru Ioniță, însă se pare că punea ochii pe ele și în zona terenului de minifotbal pe care îl administra și acolo unde adolescentele își însoțeau, de regulă, iubiții. Odată ce le cucerea, bărbatul fie întreținea relații sexuale cu ele, fie la agresa sexual, fotografiind totul. Ulterior, când adolescentele nu mai voiau să continue relația cu el, le ameninţa că va posta pe rețelele de socializare fotografiile dar și alte detalii explicite privind viața lor sexuală.

Citește și https://realitateadebuzau.net/perchezitii-in-buzau-intrun-dosar-de-agresiune-sexuala-act-sexual-cu-un-minor-si-santaj/. 

În anul 1997 bărbatul a mai fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol urmat de sinuciderea victimei. Victima sa de atunci avea 19 ani, și s-ar fi sinucis, aruncându-se de pe podul de la Mărăcineni, urmare a tulburărilor produse de abuzul sexual comis asupra sa, așa cum spuneau anchetatorii, la acea vreme.

Condamnat la 15 ani de închisoare în 1997, când avea 27 de ani, Costel Ghiță a fost eliberat condiționat în 2008.

Sursa: Realitatea de Buzau