Municipiul Buzău  trece în scenariul roșu, după ce a depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Conform ultimelor calcule realizate de Direcția de Sănătate Publică, municipiul Buzău a ajuns, joi, 8 aprilie, la o rată de incidență de 3.04, cu 396 de persoane confirmate în ultimele 14 zile. Tot în scenariu roșu se mai află localitățile Petroasele, Gherășeni, Tisău . Municipiul Râmnicu Sărat rămâne în scenariul galben, cu o incidență de 2.07 la mia de locuitori. 

Urmare a acestei situații, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va aproba noile restricții ce vor fi aplicate în municipiul Buzău.

Conform scenariului roșu:

-este interzisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

-în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, activitatea Teatrului ”George Ciprian” din Buzău se va sista, urmare a intrării orașului în scenariul roșu.

 

Sursa: Realitatea de Buzau