Suspiciune de pestă porcină lîngă Buzău, la Vadu Pașii

Nouă suspiciune de pestă porcină africană în Buzău. Trei porci au fost eutanasiați de veterinarii de la DSVSA Buzău, după ce instituția a fost înștiințată, miercuri, cu privire la înregistrarea unei mortalități la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focșănei, comuna Vadu Pașii.

Echipa DSVSA s-a deplasat la fața locului pentru ridicarea cadavrului, ocazie cu care a constatat că în aceeași gospodărie mai existau trei porci care prezentau stări febrile, două cu simptome mai puțin accentuate și una în stare de agonie.

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat și transportat la sediul DSVSA Buzău, împreună cu cadavrul raportat initial, după care s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

În urma necropsiei în cazul animalului eutanasiat de către echipa trimisă la Focșănei, au fost evidențiate unele leziuni ale organelor interne care ar putea fi atribuite și pestei porcine africane.

Ca urmare, conducerea DSVSA Buzău a decis retrimiterea echipei la fața locului pentru a sacrifica și ceilalți doi porci și a efectua încă o dezinfecție a gospodăriei.

Probele recoltate de la toate cele patru animale au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București, pentru efectuarea analizelor specifice in PPA.

Articolul precedentExpoziții noi la Muzeul Județean, de Ziua Culturii Naționale
Articolul următorPesta porcină, confirmată la Focșănei !