Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat prezența virusului PPA la Focșănei

Încă un focar de pestă porcină, în județ. IDSA București confirmă prezența virusului PPA, la toți cei patru porci, din gospodăria din Focșănei.

În cursul zilei de miercuri, trei porci au fost eutanasiaţi de veterinarii de la DSVSA Buzău, după ce instituţia a fost înştiinţată cu privire la înregistrarea unei mortalităţi la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Focşănei, comuna Vadu Paşii.

Echipa DSVSA s-a deplasat la faţa locului pentru ridicarea cadavrului, ocazie cu care a constatat că în aceeaşi gospodărie mai existau trei porci care prezentau stări febrile, două cu simptome mai puţin accentuate şi una în stare de agonie.

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat şi transportat la sediul DSVSA Buzău, împreună cu cadavrul raportat initial, după care s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

Pe lîngă cele două dezinfecții efectuate ieri, DSVSA Buzău a procedat la informarea locuitorilor și amplasarea de afișe în zona gospodriei afectate, dar și recensămîntul suinelor din localitate.

Articolul precedentPosibil focar de pestă porcină africană, lîngă Buzău
Articolul următorÎnfrângere amară, pentru handbalistele de la Gloria